Kurs i tegning og maling:
tilstedeværelse eller via Zoom

Tre timer hver uke i fem uker

Billedkunstner Dag Vatle

Billedkunstner Dag Vatle

Maleskolen tilbyr kurs for nybegynnere og viderekommende i tegning og maling med tretimers økter en dag i uken over fem uker.

Undervisningen foregår i lokalene i Bentsegata i mindre grupper for bedre smittevern. Evt digitalt via Zoom.

Hos oss har kursdeltagerne ofte litt forskjellig bakgrunn og varierende erfaring med egen kunstnerisk virksomhet. Våre kurs krever ingen spesielle forkunnskaper.

Her er alle velkomne uansett alder og erfaring innen tegning og maling.

Instruktør Dag Vatle

Skolens eier og kursinstruktør heter Dag Vatle. Han har 10 års utdannelse innen billedkunst bl.a. fra kunstakademiet i Roma og omlag 20 års erfaring som kursinstruktør ved Friundervisningen og egen maleskole på Sagene.

Kursinnhold

Det blir et rent tegnekurs for nybegynnere med veiledning i trinnvis oppbygning av ulike typer motiver: geometriske grunnformer, landskap, stilleben og portrett. Vi ser på strektegninger versus flatedekkende teknikker, bruk av harde og bløte blyanter, kull, utgnidningsteknikker, skyggelegging og skravering, komposisjon og perspektiv.

Vi lyser også ut et tilsvarende malekurs (olje eller akryl) for nybegynnere med samme trinnvise oppbygning av motiver innen landskap, stilleben og portrett. Her blir det innføring i penselteknikker, lys og skygge, komposisjon, perspektiv og fargelære.

Videre blir det malekurs for elever som jobber mer selvstendig med egne arbeider og er mest interessert i individuell veiledning og korrektur. Her håper vi å se igjen tidligere elever som fikk kurset sitt avbrutt i høst.

Kanskje det etter hvert kunne være mulighet for en elevutstilling igjen?

Tilbud via Zoom

Instruktør har Zoom-lisens med tanke på evt. digitale elever. Disse bruker gratisversjonen som lastes ned herfra: https://zoom.us/download. Dag sender elevene e-post med Zoom-lenke ved kursstart. Lenken fører dem lettvint inn i programvaren.

Instruktøren viser videosnutter med øvelser live i Zoom samt illustrerte presentasjoner. Elevene sender inn fotos av egne arbeider på mail for korrigering live på tegnebrettet i Krita. Dette kan også skje via mobil.

NB! For nærmere opplysninger om oppstartsdatoer og priser: Se Maleskolen – Kursplan.